Wanneer je in Duitsland een huis wilt kopen moet je op verschillende zaken denken. Een belangrijk verschil is toch zeker wel het ontbreken van het kopen onder voorbehoud van financiering. Dit ben je in Nederland gewend als je al eerder een huis hebt gekocht. In Duitsland is dit er niet (of je moet hier goed om vragen). Het is niet standaard.

aankoopmakelaar duitsland

Ook is het belangrijk om alle bijkomende kosten goed te kennen van het kopen van een huis in Duitsland. Er zijn verschillende punten waar je voor moet betalen.

Het is mogelijk om zelf een huis te kopen in Duitsland. Het is echter verstandiger om het samen met een aankoopmakelaar te doen. Een aankoopmakelaar Duitsland weet precies wat er moet gebeuren. Ook kennen ze andere makelaars en kunnen ze de toon zetten om op een vriendelijke manier succesvol te onderhandelen. Op die manier is de aankoopmakelaar Duitsland bijna gratis aan het werk. Laat een vakman of vakvrouw de klus klaren!