De crunch is een voorbeeldige centrum activiteit. Het bereidt expliciet je buikspieren voor, die belangrijk zijn voor je centrum.

 

Je centrum bestaat niet alleen uit je buikspieren. Het onthoudt bovendien uw gebogen spieren voor de zijkanten van uw romp, evenals de spieren in uw bekken, onderrug en heupen. Samen helpen deze spieren om je lichaam in balans te brengen.

 

Hoewel de crunch een beroemde centrum beweging is, is het niet voor iedereen oké. Het kan veel gewicht op je rug en nek leggen, en het werkt je buikspieren, in plaats van verschillende spieren in je centrum.

 

In dit artikel gaan we in op de voor- en nadelen van het doen van crunches en hoe je de activiteit met een goede structuur kunt doen. We zullen ook electieve activiteiten onderzoeken die veiliger en haalbaarder kunnen zijn om uw centrale spieren te trainen.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van het doen van crunches?

Hoewel de crunch veel voordelen heeft, heeft het ook enkele belemmeringen. Het is belangrijk om rekening te houden met deze variabelen voordat u deze zet probeert.

 

de azen

 

Maakt de buikspieren los. Crunches werken alleen de buikspieren. Dit is handig als je een sixpack probeert te krijgen.

Zou mogelijk moeten zijn zonder rec center hardware. Als lichaamsgewicht training moet de crunch overal mogelijk zijn.

Amateurvriendelijk. In de regel zijn crunches geweldig voor de meeste jonge vogels.

 

De nadelen

 

Richt zich alleen op de buikspieren. De crunch maakt geen verbinding met de schuine of andere centrale spieren, dus het is misschien niet de beste activiteit als je hoopt je hele centrum te versterken.

Neem een ​​enorm risico op wonden. Je ruggengraat buigt tijdens crunches. Dit kan uw rug en nek overweldigen en de gok van letsel hier vergroten.

Mogelijk gevaarlijk voor meer doorgewinterde volwassenen. Vanwege het buigen dat deze activiteit naar verwachting zal doen, is het misschien niet goed voor meer gevestigde volwassenen, vooral degenen die een rug- of nekletsel hebben gehad.

 

De meest effectieve methode om een ​​fundamentele crunch te doen

 

De standaard crunch wordt op de vloer afgewerkt. Om het aangenamer te maken, kun je het op een activiteits- of yogamat doen.

 

Een crunch doen:

 

Rust op je rug. Zet je voeten op de grond, op heupbreedte uit elkaar. Draai je knieën en plaats je armen voor je borst. Span je buikspieren aan en adem in.

Adem uit en til je borstgebied op, waarbij je je hoofd en nek los houdt.

Adem in en keer terug naar de beginpositie.

Welzijnstips:

 

Gebruik je centrum om je borstgebied te verhogen. In het geval dat de ontwikkeling vanuit je hoofd of nek komt, vergroot je de gok voor blessures.

Beweeg op een trage, gecontroleerde manier. Snelle ontwikkelingen trekken niet de juiste spieren aan.

U kunt uw handen achter uw hoofd leggen, maar dit kan uw nek belasten. Het is ideaal om deze handpositie te proberen nadat je de juiste structuur heeft gedomineerd.

Stap voor stap instructies om een ​​bike crunch te doen

De bike crunch is een tussenvariant van de fundamentele crunch. Het werkt zowel de buikspieren als de schuine buikspieren.

 

Ontdek meer op thuis sporten

 

Een fietscrunch doen:

 

Rust op je rug. Draai je knieën en plant je voeten op de grond, op heupbreedte uit elkaar. Plaats je armen achter je hoofd en richt je ellebogen naar buiten.

Ondersteun je buikspieren. Til je knieën op tot 90 graden en til je borstgebied op. Dit is je beginpositie.

Adem uit en draai je romp, waarbij je je rechterelleboog en linkerknie naar elkaar toe beweegt. Repareer ondertussen je rechterbeen. Hou op.

Adem in en keer terug naar de beginpositie.

Adem uit. Beweeg je doorgegeven elleboog naar je rechterknie en strek je linkerbeen. Hou op. Hiermee is 1 herhaling voltooid.

Om spanning te voorkomen, houdt u uw onderrug op de grond en uw schouders van uw oren. Draai vanuit je midden in plaats van vanuit je nek of heupen.

 

Is er een veiligere methode om een ​​crunch te doen?

De bijbehorende crunch-variant is veiliger dan conventionele crunches. Het werkt door de onderrug te ondersteunen terwijl deze in een onpartijdige positie blijft. Het overweldigt ook je bovenrug en nek.

 

Om een ​​veiligere variant van de crunch te doen:

 

Rust op de vloer. Draai je knieën en plant je voeten op de grond. Plaats je handen onder je onderrug en strek een been.

Span je buikspieren aan en adem in. Gebruik je centrum, til je hoofd en nek op en kruip een paar keer van de vloer, waarbij je je nek recht houdt. Hou op.

Ga terug naar de beginpositie.

Verschillende activiteiten om te proberen

 

De bijbehorende activiteiten zijn veiligere opties in tegenstelling tot de crunch. Ze zijn eenvoudiger op de rug en nek, wat de gok van spanning of letsel vermindert.

 

Bovendien, in tegenstelling tot crunches, werken deze activiteiten verschillende spieren in het midden in plaats van alleen de buikspieren.